Huerzo mashups
May 27, 2018 at 08:12 AM
Etusivu / Home
Artikkelit
UKK / FAQ
Mashupit / Mashups
Linkit / Links
Haku / Search
Ota yhteyttä / Contact
Stay up, it's a mashup
Written by huerzo   
May 17, 2006 at 05:08 PM

Mash-upit? Mitä ******? Onko ne jotain wonderbra-juttuja? Ei.

Rakkaalla lapsella on monta englanninkielistä nimeä: bootleg, booty, edit ja niin edelleen. Mutta kaikkia yhdistää yksi tekijä: kaksi on joskus enemmän kuin yksi. Sekä tietenkin tavoite iskeä musiikkiteos kuulijan tajuntaan lähtemättömällä voimalla...

Mashupin tähtiin kirjoitettu tavoite on yhdistää kaksi (tai useampi) musiikkikappaletta toisiinsa niin, että lopputulos on erityisen kuunneltava. Perusidea on napata yhdestä kappaleesta vokaaliosuudet ja toisesta taustat, mutta ei ole kiveen kirjoitettua tapaa tehdä "oikea" mashup.

"Mashup" terminä (mash = sotkea, sekoittaa) saattaa antaa satunnaiselle kuulijalle kuvan jollain tavalla sotkuisesta keitoksesta, mutta hyvin usein lopputulos on laadukas. Temppu ei ole tietenkään aivan helppo, sillä kaikkia kappaleita ei voi sovittaa onnistuneesti yhteen, ja itse editointiprosessikin voi viedä aikaa. Onneksi modernit äänenkäsittelyyn tarkoitetut työkalut kuten Sonyn Acid Pro ovat laskeneet mashupien tekemiseen vaadittua aikaa.

Kaikkein maukkain lopputulos saavutetaan, kun taustoiltaan erilaiset musiikkikappaleet on sovitettu onnistuneesti yhteen, esimerkiksi Spice Girls ja The Doors.

Last Updated ( May 17, 2006 at 09:27 PM )
<< Start < Previous 11 12 13 Next > End >>

 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de